Home Ukraine Україна — українською Звернення матері Сенцова про помилування сина передали у спецкомісію – Телеканал новин...

Звернення матері Сенцова про помилування сина передали у спецкомісію – Телеканал новин 24

266
0
SHARE

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова мала розмову зі своєю російською колегою про критичний стан незаконно ув’язненого у Росії українського режисера Олега Сенцова. Новини України – Телеканал новин 24
Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова мала розмову зі своєю російською колегою про критичний стан незаконно ув’язненого у Росії українського режисера Олега Сенцова.
Про резельтати розмови Денісова вранці 9 серпня повідомила у своєму Facebook.
Український омбудсмен зазначила, що говорила з Москальковою про можливий обмін Сенцова на громадянина Росії Олексія Седікова. Проте у Росії вкотре “зятягнули пісню” про те, що вважають Олега Сенцова громадянином Російської Федерації, “тому обмін громадянина Росії на громадянина Росії неможливий”.
На зауваження, що є документальне підтвердження з боку РФ, що Олег – громадянин України, і він по всіх документам прибув відбувати покарання в Лабитнангі, в ІК-8 саме як громадянин України, почалася так би мовити “стара пісня”… всі кримчани, які не відмовилися від громадянства РФ, автоматично набувають російського громадянства, – зазначила Денісова.

Continue reading...