Home Ukraine Україна — українською Прокуратура відкрила провадження проти судді, який закрив справу Кернеса, – Стрижевська

Прокуратура відкрила провадження проти судді, який закрив справу Кернеса, – Стрижевська

325
0
SHARE

Про це повідомляє Цензор. НЕТ із посиланням на Інтерфакс-Україна. “Прокуратура Полтавської області внесла відомості за цим фактом у ЄРДР за ст. 375 КК України…
Про це повідомляє Цензор. НЕТ із посиланням на Інтерфакс-Україна.
“Прокуратура Полтавської області внесла відомості за цим фактом у ЄРДР за ст. 375 КК України (винесення суддею неправосудного рішення)”, – сказала А. Стрижевська на брифінгу в п’ятницю в Києві.
Вона висловила здивування рішенням суду, який закрив кримінальне провадження щодо Г. Кернеса і його охоронців.
“Ніхто не відмовлявся від обвинувачення”, – підкреслила заступник генпрокурора.
При цьому А. Стрижевська повідомила, що прокуратура подаватиме апеляційну скаргу на рішення Київського райсуду Полтави.
“Не думаю, що це законне рішення”, – зазначила вона.
Як повідомлялося, раніше в п’ятницю суддя Київського райсуду Полтави Андрій Антонов розцінив систематичну неявку прокурорів на дебати у справі міського голови Харкова Г. Кернеса і його охоронців В. Бліннікова і Є. Сміцького як відмову від обвинувачення та закрив кримінальне провадження.
“Суд постановив: кримінальне провадження за обвинуваченням Кернеса Геннадія Адольфовича,… Бліннікова Віталія Дмитровича,… Сміцького Євгена Миколайовича закрити в зв’язку з відмовою сторони обвинувачення від підтримання обвинувачення у справі”, – йдеться в рішенні, оголошеному А.

Continue reading...