Home Ukraine Україна — українською У США заарештували українських хакерів – ЗМІ

У США заарештували українських хакерів – ЗМІ

236
0
SHARE

Підозрювані є членами Carbanak
Американські прокурори забезпечили арешти кількох українців, обвинувачених у викраденні масивів номерів платіжних карт і інших даних американського бізнесу.
Про це повідомили джерела, знайомі з ситуацією.
Підозрювані є членами Carbanak, хакерської банди, яка, за словами правоохоронних органів і приватних кіберслідчих, є однією з найбільш плідних в світі організацій з кіберзлочинності.
Офіційне оголошення Міністерства юстиції США заплановано на 1 серпня. Джерела повідомили про арешти в Сіетлі, в той же час Міністерство юстиції заявило, що представники компаній Mastercard і Visa приєднаються до прокурорів і ФБР, щоб повідомити про арешти і звинувачення у великому міжнародному кіберрозслідуванні.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ Хакер за добу створив гігантський небезпечний ботнет
” Три ключових члена складного міжнародного хакерського угруповання, що працює в Східній Європі, затримані і перебувають під вартою “, – йдеться в повідомленні Мін’юсту.
Згідно з даними Мін’юсту – всі троє – громадяни України. Їхні імена – Дмитро Федоров, Федір Гладир і Андрій Копак.
За даними міністерства, жертвами угруповання “Fin7”, відомої також під назвами “Група Карбанак” і “Навігатор”, з 2015 року стали понад 100 американських компаній, серед яких ресторани, ігровий і готельний бізнес.

Continue reading...