Home Ukraine Україна — українською "США відкидають ідеологію глобалізму": Трамп виступив на Генасамблеї ООН (відео)

"США відкидають ідеологію глобалізму": Трамп виступив на Генасамблеї ООН (відео)

568
0
SHARE

Президент США Дональд Трамп у вівторок, 25 вересня, виступив на щорічній сесії Генеральної Асамблеї ООН, яка проходить в Нью-Йорку. Торкаючись ситуації в Європі, Трамп заявив, що в результаті будівництва «Північного потоку-2» Німеччина стане повністю залежною від російських джерел енергії.
Як пише Голос Америки, звернувшись до світових лідерів, Трамп в першу чергу підкреслив успіхи американської економіки, що за його словами, рухається вперед, як ніколи раніше.
Торкнувшись своїх зовнішньополітичних досягнень, президент відзначив саміт з північнокорейським лідером Кім Чен Ином, що відбувся в червні. За словами Трампа, Північна Корея зробила останнім часом низку надихаючих кроків. Президент висловив Кім Чен Ину вдячність за ці кроки.
Разом з тим президент США підкреслив, що санкції проти Пхеньяну залишаться в силі аж до завершення денуклеаризації.
Трамп констатував, що США співпрацюють з країнами Перської затоки, а також з Йорданією та Єгиптом, щоб створити регіональний стратегічний союз.
У зв’язку з іранською проблемою Трамп заявив, що лідери цієї країни сіють хаос, смерть і руйнування. «Вони не поважають ні своїх сусідів, ні їх межі, ні суверенні права держав. Замість цього іранські лідери розкрадають ресурси країни, щоб збагачуватися і сіяти хаос по всьому Близькому Сходу і далеко за його межами», – заявив президент.

Continue reading...