Home Ukraine Україна — українською Українці Закарпаття з паспортами Угорщини влаштовуються на роботу в Євросоюзі — МЗС

Українці Закарпаття з паспортами Угорщини влаштовуються на роботу в Євросоюзі — МЗС

282
0
SHARE

За словами радника міністра закордонних справ, громадяни України з другим угорським паспортом не використовують їх навіть для того, аби жити в Угорщині.
Українці на Закарпатті, які отримують угорські паспорти, використовують їх для вільного працевлаштування в Євросоюзі, а не поповнюють таким чином угорську спільноту. Про це в ефірі “Громадського” повідомив радник міністра закордонних справ Тарас Качка у п’ятницю, 21 вересня.
За його словами, громадяни України з другим угорським паспортом не використовують їх навіть для того, аби жити в Угорщині. Вони радше працевлаштовуються у тих країнах ЄС, де для українців ринок праці важко доступний — це Франція, Нідерланди тощо.
Як повідомлялося 19 вересня, за даними ЗМІ, що у консульстві Угорщини в Береговому Закарпатської області громадянам України видають угорські паспорти під присягою. Своєю чергою, глава МЗС України Павло Клімкін прокоментував інформацію, яка з’явилась в українських ЗМІ стосовно видачі угорських паспортів, заявивши, що в Нью-Йорку на Генеральній Асамблеї ООН зустрінеться з угорським міністром.

Continue reading...