Home Ukraine Україна — українською Головне за 10 жовтня: Бункери для боєприпасів, другий день Синоду, Гімн України...

Головне за 10 жовтня: Бункери для боєприпасів, другий день Синоду, Гімн України в ПАРЄ, Фірташ під прицілом Луценка, «Газпром» віддає борги

251
0
SHARE

У середу, 10 жовтня, Інформаційне агентство ZIK пропонує своїм читачам добірку цікавих і важливих подій, які сталися цього дня.
У середу, 10 жовтня, Інформаційне агентство ZIK пропонує своїм читачам добірку цікавих і важливих подій, які сталися цього дня.
Зокрема, на IA ZIK читайте:
Сьогодні, 10 жовтня, на території військового складу Міноборони в Ічнянському районі продовжується гасіння пожежі і детонація боєприпасів. Загиблих та травмованих внаслідок надзвичайної ситуації не зафіксовано. До гасіння пожежі військового складу на Чернігівщині залучили танки та літаки. Міністр оборони України Степан Полторак заявив, що на момент вибухів склади в Ічні були заповнені наполовину. Також Полторак повідомив, що Україна зможе зберегти і убезпечити боєприпаси, якщо збудує підземні бункери. Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман сказав, що на ліквідацію наслідків вибухів під Ічнею уряд виділить 100 млн грн. Генпрокурор Юрій Луценко заявив, що основною версією слідства щодо вибухів в Ічні є диверсія. Тим часом навколо арсеналу біля Ічні почали розміновувати територію. Генштаб посилив охорону та оборону складів та арсеналів на всій території України.
У Стамбулі почався другий день засідання Синоду Вселенського патріархату, на якому очікується рішення про дарування православній церкві в Україні томосу про автокефалію. Екзарх Вселенського патріарха заявив, що в Україні церкви готові до об’єднання. Митрополит Гальський (православний митрополит Франції, підпорядкований Вселенському патріархату) Еммануїл, висловлює сподівання на об’єднання православних церков в Україні. А от член священного Синоду Вселенського патріархату, митрополит Австрії і екзарх Угорщини Арсеніос заявляє, що рішення про автокефалію української православної церкви буде ухвалене, « коли настане час «.

Continue reading...