Home Ukraine Україна — українською Денісова закликала омбудсмена РФ надати офіційну інформацію щодо голодування Сенцова

Денісова закликала омбудсмена РФ надати офіційну інформацію щодо голодування Сенцова

320
0
SHARE

Омбудсмен також попросила Москалькову надати інформацію про самопочуття політв’язня з підтвердженням відповідними документам.
Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова закликала омбудсмена РФ Тетяну Москалькову надати офіційну інформацію щодо голодування незаконно засудженого українського режисера Олега Сенцова. Про це у вівторок, 9 жовтня, український омбудсмен повідомила на своїй сторінці в Facebook.
“Вимагаю від Тетяни Москалькової надати офіційну інформацію щодо голодування та самопочуття Олега Сенцова з підтвердженням відповідними документами”, – йдеться в повідомленні.
Водночас Денісова наголосила, що в РФ уже п’ятий день не можуть остаточно підтвердити або спростувати інформацію про голодування політв’язня.
“Не знаю чому в РФ не виходить встановити простий факт: голодує українець чи ні. Суперечливою інформація була ще зранку п’ятниці, але чиновники агресора не можуть ні підтвердити її остаточно, ні спростувати уже 5 день”, – підкреслила вона.
Як повідомлялося, 5 жовтня Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова повідомила, що в РФ незаконно засуджений український режисер Олег Сенцов припинив голодування.

Continue reading...