Home Ukraine Україна — українською Еквадор офіційно підтвердив надання Ассанжу статусу біженця

Еквадор офіційно підтвердив надання Ассанжу статусу біженця

201
0
SHARE

Засновнику WikiLeaks, відомому журналісту Джуліану Ассанжу, чиєї видачі вимагають США і Великобританія, офіційно надали статус біженця в Еквадорі, заявив глава Міністерства закордонних справ Еквадору Хосе…
Засновнику WikiLeaks, відомому журналісту Джуліану Ассанжу, чиєї видачі вимагають США і Великобританія, офіційно надали статус біженця в Еквадорі, заявив глава Міністерства закордонних справ Еквадору Хосе Валенсія, передає El Universo.
“Його статус людини, яка просить про притулок, досі діє”, – зазначив міністр.
Міністр зазначив, що долю Джуліана Ассанжа повинні вирішити представники керівництва Еквадору, Великобританії та адвокати засновника WikiLeaks.
При цьому Валенсія не став коментувати інформацію ЗМІ про те, що Ассанжу нібито пропонують посаду радника в посольстві Еквадору в РФ або в Великобританії.
Раніше повідомлялося, що засновник WikiLeaks Джуліан Ассанж повинен покинути посольство Еквадору в Лондоні після шести років перебування всередині дипломатичної установи. За даними Bloomberg, в нього “проблеми зі здоров’ям”.
Ассанж живе в посольстві Еквадору в Лондоні з червня 2012 року, де він успішно знайшов політичний притулок, щоб уникнути екстрадиції у Швецію – там його звинувачували у сексуальних злочинах, які він завжди заперечував.

Continue reading...