Home Ukraine Україна — українською Зоозахисники в Одесі заблокували фуру із вівцями, яких хотіли вивезти на спалювання...

Зоозахисники в Одесі заблокували фуру із вівцями, яких хотіли вивезти на спалювання живцем (відео)

263
0
SHARE

Активісти просять небайдужих прийти на місце події і не дати знищити тварин.
Як передає кореспондент УНІАН, активісти, що перекривають дорогу, не пропускають фуру з 300 тваринами, частина яких після двотижневого перебування на причалі порту, загинула від голоду і спраги.
Держспоживслужба хоче направити машину в Вінницьку область на спеціалізоване підприємство, де тварин утилізують.
Зокрема, овець у напіввідкритому скотовозі вивезли за територію порту.
Активісти, які перекрили дорогу, вимагають, щоб чиновники прийняли рішення про поділ овець – мертвих відокремили від живих. Протестувальники побоюються, що у Вінницькій області будуть утилізовані всі 300 овець. Вони також наполягають: якщо отара потенційно небезпечна, то везти її через кілька регіонів України не можна.
Представник регіонального підрозділу Держспоживслужби намагався переконати громадських активістів пропустити фуру, але поки що безрезультатно. Він стверджує, що умертвити необхідно всіх – і живих, і мертвих.
Читайте також Як вівці стали жертвами бюрократії (рос.)
За словами еколога Івана Русєва, за такої постановки питання ті, що ще живі, приречені на загибель.
«Як показує практика й історія епізоотологічного моніторингу, на тлі ослаблення організму тварин, можлива активація небезпечних інфекційних захворювань, які дрімаючих в організмі.

Continue reading...