Помер Шарль Азнавур: біографія та пісні Шарля Азнавура

370
0
SHARE

Помер Шарль Азнавур – біографія, творчість та пісні шансоньє, композитора та актора. Шарль Азнавур помер 1 жовтня 2018 у віці 94 роки. Біографія Шарля Азнавура на 24tv.ua.
Знаменитий французький шансоньє, композитор, актор Шарль Азнавур помер 1 жовтня. Йому було 94 роки. Легенда шансону залишив у спадок десятки знаменитих у цілому світі композиції і кінокартини.
Шарль Азнавур – легенда французького шансону, його авторству належать 1300 пісень, а у всьому світу продано 200 мільйонів екземплярів дисків. За результатами опитування читачів журналу Time і глядачів CNN, який проходив в 1998 році, шансоньє посів першу сходинку рейтингу найкращих артистів естради XX століття.
Справжнє ім’я співака – Шахнур Вахінак Азнавурян. Він народився в Парижі в травні 1924 року в грузино-вірменської сім’ї, яка емігрувала з Грузії.
Точкою відліку творчої біографії Шарля Азнавура можна вважати 1940 роки. У цей він познайомився з колегою П’єром Рошем. Як і Шарль, Дует назвали « Рош і Азнавур ». Разом вони виступали в клубах Франції і сусідній Бельгії. Найчастіше співав Рош, натомість голос Азнавура подобався далеко не всім, тому він більше писав музику і вірші для пісень.
Згодом у 1946 році на дует звернула увагу знаменита Едіт Піаф. Французька знаменитість запросила дует поїхати з нею на гастролі в США, після чого артисти стали впізнаваними. Згодом, як композитор, Азнавур написав для Едіт Піаф написав хіт « Jezebel ».
Після тривалого турне по Америці, Європі та Азії Шарль Азнавур стає зіркою світового масштабу. Його шлягери « Моє життя », « Ця молодість », « Тому що », « Після кохання » співають на всіх континентах. Особливо популярною стає пісня Шарля Азнавура « Вічне кохання », яку він пізніше виконав з Мірей Матьє.

Continue reading...