Home Ukraine Україна — українською У Франції затримали українського чиновника, який інсценував свою смерть

У Франції затримали українського чиновника, який інсценував свою смерть

227
0
SHARE

Французька влада в Бургундії затримала 5 жовтня громадянина України, який фігурував у справі про розкрадання коштів Одеського припортового заводу. Затриманим виявився Дмитро Малиновський, який переховувався…
Французька влада в Бургундії затримала 5 жовтня громадянина України, який фігурував у справі про розкрадання коштів Одеського припортового заводу. Затриманим виявився Дмитро Малиновський, який переховувався від правоохоронних органів з 2014 року. А з 25 жовтня 2014 роки вважався померлим. Дружина Малиновського повідомила, що отримала від невідомої особи коробку, в якій було свідоцтво про смерть і прах її чоловіка.
При цьому чиновник і ще одна особа в березні-квітні 2015 року уклали договори на поставку міжнародної компанії “Dreymoor Fertilizers Overseas Pte Ltd” 20000 тонн карбаміду і аміаку з “Одеського припортового заводу”, проте умов договору не виконали”. Після перерахування 12,7 мільйонів євро на рахунок “Expotrade Global Limited” зазначені особи зникли, передає Українська правда.
У ГПУ вже відправили запит до Франції на екстрадицію Малиновського.
“Направлено запит у компетентні органи Французької Республіки про видачу 36-річного громадянина України, затриманого на території цієї країни, з метою притягнення його до кримінальної відповідальності”, – сказано в повідомленні.

Continue reading...