Home Ukraine Україна — українською Вселенський патріарх не забороняв Філарету і Макарію брати участь у виборах глави...

Вселенський патріарх не забороняв Філарету і Макарію брати участь у виборах глави помісної церкви, – архієпископ Євстратій (Зоря)

347
0
SHARE

Жодної заборони на участь Патріарха Філарета у виборах глави помісної церкви з будь-якої сторони немає. Про це у себе в Facebook заявив архієпископ УПЦ…
Жодної заборони на участь Патріарха Філарета у виборах глави помісної церкви з будь-якої сторони немає. Про це у себе в Facebook заявив архієпископ УПЦ Київського патріархату Євстратій (Зоря), повідомляє Цензор. НЕТ.
Так архієпископ Євстратій прокоментував інформацію, озвучену керуючим справами УПЦ МП, митрополитом Бориспільським та Броварським Антонієм. Той стверджував, нібито Вселенський патріарх Варфоломій заборонив предстоятелям УПЦ КП Філарету і УАПЦ Макарію висувати свої кандидатури на роль глави нової помісної церкви.
“Бути кандидатом чи ні, тобто погодитися прийняти висунення чи відмовитися – особисте канонічне та статутне право Патріарха Філарета.
Жодної заборони на висунення з будь-якої сторони немає і не може бути. Є обмін думками як частина нормального процесу, спрямованого до досягнення спільної мети – кращого мабутнього для Церкви в Україні”, – зазначив Євстратій.
Він також підкреслив, що сам виборчий процес і висування кандидатур відбуваються тільки на Соборі, отже всі розмови до Собору відбуваються в контексті обговорення можливостей.

Continue reading...