Home Ukraine Україна — українською Заступник міністра закордонних справ України звинуватив у брехні МЗС Угорщини

Заступник міністра закордонних справ України звинуватив у брехні МЗС Угорщини

199
0
SHARE

У МЗС України заявили, що дії та заяви угорської сторони є брехнею та все більше нагадують стиль Кремля. Крім того, у МЗС України…
КИЇВ. 19 листопада. УНН. У МЗС України заявили, що дії та заяви угорської сторони є брехнею та все більше нагадують стиль Кремля. Крім того, у МЗС України повідомили, що все ж таки викликали до себе посла Угорщини в Україні. Про це повідомляє УНН із посиланням на Facebook сторінку заступника міністра закордонних справ України Василя Боднара.
“Посла Угорщини таки запросили до МЗС! Останнім часом дії і заяви угорської сторони все більше нагадують стиль Кремля. То угорський прем’єр синхронно з Москвою декларує відмову від контактів з українською владою, то угорська дипломатія переходить на рейки маніпуляцій і перекручень. Незважаючи на турбулентності в двосторонніх відносинах, я намагався стримано коментувати існуючі проблеми. Але чашу мого дипломатичного терпіння переповнила відверта брехня МЗС Угорщини щодо виклику їхнього посла”, — написав на своїй сторінці Боднар.
Заступник міністра зовнішньополітичного відомства заявив, що викликав посла Угорщини в Україні Іштвана Ійдярто “для демаршу щодо деструктивних заяв угорського прем’єра Орбана”, попри це, бажання угорського посла зустрітись із МЗС “не впливає ні на зміст, ні на форму демаршу”, — додається в публікації.
Василь Боднар додав, що послу Угорщини було висловлено суровий протест проти антиукраїнських заяв прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана.

Continue reading...