Home Ukraine Україна — українською Закликав лідерів ЄС засудити агресивні дії РФ: Порошенко зустрівся з Туском

Закликав лідерів ЄС засудити агресивні дії РФ: Порошенко зустрівся з Туском

645
0
SHARE

Глава держави наголосив на важливості посилення допомоги з боку Європейського Союзу соціально-економічному розвитку українського Приазов’я.
Президент України Петро Порошенко у Брюсселі зустрівся з Президентом Європейської Ради Дональдом Туском.
Про це йдеться на сайті глави держави.
Глава держави поінформував Дональда Туска про наслідки акту відкритої агресії Росії у Керченській протоці та існуючі загрози для регіональної безпеки.
Петро Порошенко наголосив на необхідності надання потужної та адекватної відповіді з боку ЄС на акт агресії Росії проти України 25 листопада для протидії стратегії «повзучої окупації» Кремлем Азовського моря та Керченської протоки. Президент України закликав лідерів ЄС засудити агресивні дії Росії, вимагати забезпечення відновлення свободи судноплавства, негайного та безумовного звільнення 24 захоплених моряків та 3 кораблів. Президентові Європейської Ради були передані списки осіб та кораблів Росії, причетних до акту агресії.
Глава держави наголосив на важливості посилення допомоги з боку Європейського Союзу соціально-економічному розвитку українського Приазов’я, яке потерпає від цілеспрямованої блокади з боку Російської Федерації.

Continue reading...