Home Ukraine Україна — українською Новини України сьогодні 10 грудня 2018 – новини України і світу

Новини України сьогодні 10 грудня 2018 – новини України і світу

472
0
SHARE

Головні новини України та світу сьогодні 10 грудня 2018. Новини України та новини світу 10.12.2018, що відбувалося за день в Україні та світі читайте на сайті новин України 24tv.ua.
Євросоюз ввів санкції проти організаторів “виборів” у псевдореспубліках на Донбасі. Олега Сенцова перевели із медчастини у загін. Українські моряки в полоні написали листи додому. У Вірменії на парламентських виборах перемогла партія Пашиняна. Львів опинився у “ТОП-100 найвідвідуваніших міст 2018 року”. Такими були головні новини понеділка, 10 грудня, в Україні та світі.
Міністри закордонних справ країн ЄС 10 грудня затвердили рішення про запровадження санкцій проти 9 осіб, відповідальних за організацію незаконних виборів на території окупованих районів Донецької та Луганської областей.
Рішення та список опубліковані в офіційному журналі ЄС.
Після організації 11 листопада 2018 року так званих “виборів” у так званих “Донецькій Народній Республіці” та “Луганській Народній Республіці” Рада вважає, що дев’ять осіб слід додати до списку осіб та організацій, на які поширюються обмежувальні заходи, – йдеться у рішенні.
До санкційного списку потрапили:
Санкції Євросоюзу передбачають заборону на в’їзд до Європейського Союзу і заморожування активів усіх організаторів псевдовиборів. Рішення набуло чинності з моменту публікації списку.
Нагадаємо, що псевдовибори очільників окупаційних адміністрацій на Донбасі відбулися 11 листопада 2018 року. Перемогу на них здобули Леонід Пасічник та Денис Пушилін.
Незаконно засудженого у Росії українського режисера Олега Сенцова перевели з медчастини колонії до загону, попри не надто втішний стан здоров’я.

Continue reading...