Home Ukraine Україна — українською Протести у Франції: як "жовті жилети" випробовують владу на міцність – 24...

Протести у Франції: як "жовті жилети" випробовують владу на міцність – 24 Канал

338
0
SHARE

У Парижі знову неспокійно, “жовті жилети” зводять барикади на Єлисейський полях та палять багаття, трощать магазини і кафе. Новини Франції, Протести у Франції, Еммануель Макрон – Телеканал новин 24
У Парижі знову неспокійно, “жовті жилети” зводять барикади на Єлисейський полях та палять багаття, трощать магазини і кафе.
Протести у Франції тривають вже третій тиждень. Спершу мітингувальники вимагали скасувати підвищення податків, бо це одразу б спровокувало здорожчання пального на 30%.
Французький уряд пішов на поступки і підвищення еко-податків відклав. Сьогодні майже 8 тисяч людей вийшли на акцію протесту у середмістя Парижа вимагати відставки уряду та зменшення податків. Хтось мирно йде вулицями, хтось – ні.
Рух “жовтих жилетів” використовують екстремістські налаштовані молодики. Здебільшого це вихідці з сімей емігрантів, у них немає ані освіти, ані роботи. Своє роздратування вони зганяють, влаштовуючи безлади. Частину молодих учасників протесту обурила дії поліції в Мант-ля-Жолі. Два дні тому учнів місцевого ліцею правоохоронці змусили стояти на колінах з руками за головою.

Continue reading...