Home Ukraine Україна — українською У Клімкіна відповіли на "страшилки" Лаврова

У Клімкіна відповіли на "страшилки" Лаврова

275
0
SHARE

Міністерство закордонних справ України розцінює заяви голови МЗС РФ Сергія Лаврова про те, що Україна нібито готує провокації на адміністративному кордоні з окупованим Кримом, як…
Міністерство закордонних справ України розцінює заяви голови МЗС РФ Сергія Лаврова про те, що Україна нібито готує провокації на адміністративному кордоні з окупованим Кримом, як елемент чергової інформаційної операції Кремля.
“В Україні вже навіть не здивовані, наскільки російська дипломатія перетворилася на знаряддя брехні Кремля, звинувачуючи Україну в “підготовці провокацій”. Але це – чергова інформаційна операція”, – йдеться в заяві українського зовнішньополітичного відомства, поширеній у понеділок, 17 грудня.
У МЗС нагадали, що це РФ стягнула до українського кордону 80-тисячну армійське угруповання, розмістила ракетні комплекси “Іскандер”, а також перекинула до Криму 100 бойових літаків Су-27 і Су-30, що становлять загрозу не лише Україні, а й усьому чорноморському регіону. Крім того, за останні два місяці кількість російських танків на кордоні збільшилося на 300, а 25 листопада РФ атакувала українську корабельну групу в Керченській протоці і Чорному морі.
“Тепер міністр Сергій Лавров лякає Україну і міжнародне співтовариство “провокаціями”, шукаючи пропагандистсько-дипломатичне прикриття мілітаризації Росією окупованого Криму, Донбасу і розгортання на кордонах України свого наступального потенціалу”, – констатували в МЗС України.

Continue reading...