Конституційний суд Польщі визнав неконституційними терміни "українські націоналісти" і "Східна Малопольща"

272
0
SHARE

Порошенко привітав визнання Конституційним судом Польщі неконституційними терміни українські націоналісти і Східна Малопольща
Фото з відкритих джерел
Конституційний трибунал Польщі визнав неконституційними терміни « українські націоналісти » і « Східна Малопольща » в законі про Інститут нацпам’яті (ІНП). Про це повідомив польський портал onet.pl (« Польські Ведомости »).
« Конституційний трибунал постановив сьогодні, що положення поправки до закону про Інститут національної пам’яті в частині, що стосується злочинів українських націоналістів, є неконституційними », – йдеться в повідомленні.
Трибунал, обґрунтовуючи своє рішення, пояснив, що в законі не уточнюється, як розуміється термін « українські націоналісти ».
Як сказав у пояснювальній записці рішення суддя Конституційного суду Анджей Зелонацький, законодавець повинен уточнити ці положення.
Новини за темою: Україна і Польща планують відкрити п’ять нових пунктів пропуску на кордоні
Справа стосувалася внесення поправок до закону про Інститут національної пам’яті, який накладав штраф або тюремне ув’язнення на строк до трьох років за привласнення відповідальності полякам, зокрема, за геноцид, вчинений стосовно євреїв під час війни.

Continue reading...