13 років, поки заочно. Кінець суду над Януковичем

82
0
ПОДЕЛИТЬСЯ

24 січня вперше в історії України колишнього президента визнали державним зрадником і вперше йому призначили тюремний термін, щоправда, заочно.
24 січня вперше в історії України колишнього президента визнали державним зрадником і вперше йому призначили тюремний термін, щоправда, заочно.
Суд над президентом-втікачем Віктором Януковичем тривав 20 місяців. Слідство ще більше — всі 5 років після Революції гідності.
Процес встигли охрестити справою №1 в історії України, але за цей час він настільки встиг всім набриднути, що зараз навіть важко потрапляє в топ новинних зведень.
Янукович у Росії, кажуть, лікується після травми, отриманої під час гри в теніс. І повертатися в Україну — сидіти в тюрмі, явно, не має наміру.
Вирок у його справі, яка, до речі, складалася зі 143 сторінок, ще не набрав чинності, так що судова епопея колишнього президента точно продовжиться.
Вирок
Оболонський райсуд Києва заочно визнав Януковича винним у державній зраді і пособництві в агресивній війні.
«Призначити Януковичу остаточне покарання у вигляді 13 років позбавлення волі», — заявив суддя Владислав Дев’ятко.
У той же час, суд відхилив статтю «пособництво в умисних діях, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону», яку також інкримінували Януковичу.
EPA
У цьому судді визнали екс-президента невинним, бо не побачили переконливих доказів, які б свідчили, що Янукович був проінформований про остаточну ціль незаконних дій росіян — анексію Криму.
Також суд постановив, що прокуратура не надала доказів того, що Янукович діяв з метою зміни меж України. У його висловлюваннях суд не встановив закликів до таких дій.
«Його (Януковича) покарання і виправлення неможливі без ізоляції від суспільства», — вирішив суд.

Continue reading...