Home Ukraine Україна — українською 10 фактів з життя Карла Лагерфельда

10 фактів з життя Карла Лагерфельда

213
0
SHARE

Сьогодні на 86-му році життя у Франції помер видатний німецький кутюр’є Карл Лагерфельд
Талановитий модельєр, фотограф, стиліст, засновник власних брендів, актор та художній директор модних будинків за своє життя встиг чимало. Надзвичайно працелюбний та невпинний у своїй творчості, Лагерфельд вражав та задавав тон своїм сучасникам. Як і багато відомих людей світу мистецтва, Карл Лагерфельд мав багато секретів.
Еспресо. TV зібрало 10 фактів з життя видатного німецького модельєра.
1. Карл Отто Лагерфельд, за офіційними даними, народився 10 вересня 1933 року. Однак сам модельєр стверджував, що він на 5 років молодший, називаючи роком свого народження 1938-й. Він навіть запевняв, що має документи, про які ще ніхто не знає, що підтвердять його слова.
“Моя мама змінила дату. Було простіше написати 3, аніж 8”, – пояснив він. Але і на цьому зарано ставити крапку. У 2013-му в інтерв’ю Paris Match сам Лагерфельд повідомив, що народився у 1935-му.
Однак, якщо враховувати слова модельєра, які не були пустим звуком, а повністю підтвердились у його життєвому та творчому шляху, рік народження Лагерфельда не має значення. “Я ніколи не піду на пенсію, тому вік – це просто число”, – казав кутюр’є.
Фото: Reuters
2. Уродженець Гамбурга Лагерфельд має німецько-шведське походження. На момент його народження німкені-матері було 42, а батькові, який мав шведське коріння – 60. Це була єдина дитина подружжя.
3. Лагерфельд навчався у Парижі при Синдикаті високої моди. Вже за три роки, у 1955-му, майбутній модельєр отримав премію за дизайн пальта у Міжнародному конкурсі від Міжнародної асоціації виробників вовни (Secrétariat International de la Laine). Через рік це пальто за ескізом тоді ще маловідомого Лагерфельда вийшло під маркою Balmain. Тоді ж П’єр Бальман запросив Карла в асистенти. Це стало першою роботою майбутнього модельєра.
Фото: Reuters
4. У 1959-му Лагерфельд став арт-директором будинку моди Жана Пату, а вже за 4 роки працював одночасно з будинками Chloé, Krizia, Charles Jourdan та Fendi, створюючи абсолютно різні колекції одягу для всіх них.
Надзвичайна працьовитість дозволила Лагерфельду в 1974-му заснувати власний бренд – Karl Lagerfeld Impression.

Continue reading...