Home Ukraine Україна — українською Ліна Костенко – вірші українською мовою письменниці сучасності

Ліна Костенко – вірші українською мовою письменниці сучасності

346
0
SHARE

Ліна Костенко – вірші про жінку, про Україну, про любов, про природу, про війну, про мову. Кращі вірші Ліни Костенко українською мовою до її дня народження читайте ▷ 24tv.ua.
Ліна Костенко – одна із найвідоміших українських письменниць сучасності. В день її народження пропонуємо прочитати найкращі вірші Ліни Костенко, які не втрачають своєї актуальності і по сьогодні.
Скільки б не було сказано про Ліну Костенко – все буде мало. Тому, пропонуємо добірку віршів, які допоможуть одразу зануритися у її поетичний світ.
Подробнее: https://bdzhola.com/news/pjat-zvorushlivih-virshiv-lini-kostenko
Про кохання
***
Спини мене отямся і отям така любов буває раз в ніколи вона ж промчить над зламаним життям за нею ж будуть бігти видноколи вона ж порве нам спокій до струни вона ж слова поспалює вустами спини мене спини і схамени ще поки можу думати востаннє ще поки можу але вже не можу настала черга й на мою зорю чи біля тебе душу відморожу чи біля тебе полум’ям згорю.
***
Очима ти сказав мені: люблю. Душа складала свій тяжкий екзамен. Мов тихий дзвін гірського кришталю, несказане лишилось несказанним. Життя ішло, минуло той перон. Гукала тиша рупором вокзальним. Багато слів написано пером. Несказане лишилось несказанним. Світали ночі, вечоріли дні. Не раз хитнула доля терезами. Слова як сонце сходили в мені. Несказане лишилось несказанним.
Вірші Ліни Костенко
Про вдячність
***
Вечірнє сонце, дякую за день! Вечірнє сонце, дякую за втому. За тих лісів просвітлений Едем і за волошку в житі золотому. За твій світанок, і за твій зеніт, і за мої обпечені зеніти. За те, що завтра хоче зеленіть, за те, що вчора встигло одзвеніти. За небо в небі, за дитячий сміх. За те, що можу, і за те, що мушу. Вечірнє сонце, дякую за всіх, котрі нічим не осквернили душу. За те, що завтра жде своїх натхнень. Що десь у світі кров ще не пролито.

Continue reading...