Як реагували на слова Зеленського про розпуск Ради ЦВК, фракції, непарламентські партії, Європа

178
0
TEILEN

Підкреслимо, що станом на 17:30, тобто вже цілий робочий день, указу нема – хоча сайт уже публікує новини від Зеленського, а не Порошенка.
Підкреслимо, що станом на 17:30, тобто вже цілий робочий день, указу нема – хоча сайт уже публікує новини від Зеленського, а не Порошенка.
Після початку виборчої кампанії, тобто з наступного дня після публікації указу президента Володимира Зеленського про розпуск Верховної Ради, жодне судове рішення не зможе зупинити виборчий процес.
Про це розповіла секретар Центральної виборчої комісії Наталія Бернацька. „Згідно з нормами чинного законодавства, якщо виборчий процес почався, то жодне з рішень судів не може зупинити його. Як тільки буде оприлюднено указ (указ президента про розпуск Верховної Ради – ред.), з наступного дня ми будемо вже у виборчому процесі“, – сказала Бернацька.
Партія Блок Петра Порошенка „Солідарність“ заявляє, що готова до проведення парламентських виборів, проте розпуск Верховної Ради повинен відбуватися згідно з Конституцією.
Про це йдеться у офіційній заяві партії.
„Ми вважаємо, що право президента достроково припиняти повноваження Верховної Ради має реалізовуватися у повній відповідності до Конституції України. Демократія – це процедури, відсутність процедури – це авторитаризм… Президент має право розпускати Верховну Раду, але це право є небезумовним та має відбуватися у повній відповідності до Конституції“,- зазначається в заяві.
Віце-спікер парламенту Ірина Геращенко вважає не конституційним розпуск парламенту президентом Володимиром Зеленським.
Про це на своїй сторінці у Facebook написала віце-спікер парламенту Ірина Геращенко.
Говорячи про свої враження від інавгурації вона написала „виграла – з десяток парі, що буде дочасний розпуск ВР, хоч це й не конституційно (але хто ж на це звертає увагу в епоху лайків і революційної доцільності)“.
Партія „Народний фронт“ заявляє, що заява президента Володимира Зеленського про розпуск парламенту не має нічого спільного з Конституцією.
Про це йдеться у заяві партії на офіційному сайті.
„Заява президента Зеленського про розпуск парламенту є винятково політичним рішенням і не має нічого спільного ні з правом, ні з Конституцією. Безсумнівно ми підемо боротися разом із нашими прихильниками за наш курс і майбутнє України на цих сумнівних дострокових парламентських виборах“, – заявляють в НФ.

Continue reading...