Home Ukraine Україна — українською Із жартом в Раду: як пройшов передвиборчий з'їзд партії

Із жартом в Раду: як пройшов передвиборчий з'їзд партії

260
0
SHARE

Локація з’їзду
Партія “Слуга народу” оголосила про свій похід на дострокові парламентські вибори і представила першу сотню кандидатів. В топі списку – переважно експерти Зе! Команди і медійні особистості. Лідер політсили Дмитро Разумков пояснив, що цей перелік може змінюватися ще місяць і закликав громадськість допомогти з аналізом представлених кандидатур. Але остаточні кадрові рішення будуть прийматися на закритій частині партійного з’їзду в понеділок, 10 червня. Представники “Слуги народу” анонсують жарку дискусію, особливо стосовно кандидатів по мажоритарних округах.
Як пройшов з’їзд президентської партії, і чому у “Слуги народу” досі немає остаточного списку претендентів на депутатські мандати – в матеріалі РБК-Україна.
Локація з’їзду “Слуги народу” була оригінальною – у київському ботанічному саду імені Гришка. Від службового входу до місця проведення заходу делегатів і представників ЗМІ возили гольф-карами. Сам Зеленський чекав початку з’їзду в розташованому неподалік трейлері з написом “Телебачення”. Туди він запросив журналістів на коротку екскурсію, а потім жартома запропонував одній з них увійти в список “Слуги народу”.
Атмосфера відбувається нагадувала скоріше корпоративну вечірку, ніж з’їзд президентської партії. В продовження тривалої після недавньої зустрічі Зеленського з журналістами жарти присутніх пригощали шаурмою. По шляху проходження гольф-карів під зеленими парасолями знемагали від спеки молоді хлопці та дівчата. Від традиційного на подібних заходах офіціозу залишилися лише співробітники держохорони з непроникними особами та металодетектори на вході.
Біля них зібралося кілька десятків чоловіків з плакатами “Ткаченко проти Харкова” та “Харків проти Ткаченко”. Гендиректору “1+1 медіа” Олександр Ткаченко, який прибув на з’їзд, журналісти пояснили, що акція організована проти його повного тезки, який має намір балотуватися до парламенту від “Слуги народу” по одному з округів у Харківській області.
Під рамками зібралося кілька прихильників Володимира Зеленського, що не пройшли фейс-контроль. Один з них почав жартома загрожувати представнику президента в Кабінеті міністрів Андрію Герусу.
– Якщо що не так, ми вас усіх будемо бити, – пригрозив чоловік.
Через тарифи? – уточнив Герус.
– Всіх будемо бити, крім Зеленського, – виправився той і почав голосно розповідати мимовільним слухачам про свою першу зустріч з президентом. – Коли інавгурація була, він охорону розштовхав, щоб до людей підійти. Йому охорона говорила довго не стояти на одному місці, а він тиснув руки!
Тим часом під величезним навісом біля екрану з написом “Зе! Депутат. Слуга народу” розсідалися делегати. У першому ряду біля Зеленського зайняли місця глава його адміністрації Андрій Богдан, перший помічник Сергій Шефір, голова партії Дмитро Разумков і гендиректор “1+1” Олександр Ткаченко.
Партійний з’їзд зайняв менше години разом з селфи-фотосесією. Разумков зазначив, що є ряд “нецікавих організаційних моментів”, але законодавство зобов’язує до їх виконання. Щоб делегати не нудьгували, на сцену вийшов “спеціальний гість” – Володимир Зеленський, і почав свою промову з жарту: “Це точно моя мова? Не Петра Олексійовича? Так, точно наша, ми готувалися ввечері”.

Continue reading...