Home Ukraine Україна — українською Баришівській судді з розслідування «Схем», яка зупинила ліцензію SkyUp, повідомили про підозру

Баришівській судді з розслідування «Схем», яка зупинила ліцензію SkyUp, повідомили про підозру

250
0
SHARE

Судді Баришівського районного суду Київської області Олені Литвиненко, яка раніше винесла ухвалу про тимч…
Судді Баришівського районного суду Київської області Олені Литвиненко, яка раніше винесла ухвалу про тимчасове припинення дії ліцензії авіаперевізника SkyUp,28 травня повідомили про підозру у постановленні завідомо неправосудної ухвали. Про ймовірні порушення з боку судді під час винесення цього рішення журналісти програми «Схеми: корупція в деталях» (спільний проект Радіо Свобода і телеканалу «UA:Перший») розповіли в розслідуванні «Таємниця баришівського суду».
Як встановило слідство, відповідна ухвала судді Литвиненко, якою було призупинено дію ліцензії на здійснення перельотів SkyUp, «була винесена всупереч встановленому порядку скасування ліцензії та з порушенням підсудності розгляду цивільної справи».
Однак слідчі не змогли вручити повідомлення про підозру самій Олені Литвиненко «у зв’язку зі створенням штучних перешкод суддею Баришівського райсуду під час проведення процесуальної дії» – тож його вручили голові Баришівського райсуду Олександру Лисюку.

Continue reading...