Home Ukraine Україна — українською Україна пропонує зафіксувати в документі, що угорці на Закарпатті є історичним і...

Україна пропонує зафіксувати в документі, що угорці на Закарпатті є історичним і культурним надбанням

264
0
SHARE

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявляє, що Україна пропонує Угорщині підписати документ з фіксацією, що угорці на Закарпатті є історичним і культурним надбанням, а не проблемою. Глава МЗС України заявляє, що український уряд не здійснює жодної інформаційної політики, спрямованої на будь-яку негативізацію угорців.
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявляє, що Україна пропонує Угорщині підписати документ з фіксацією, що угорці на Закарпатті є історичним і культурним надбанням, а не проблемою.
Про це очільник МЗС України сказав на спільній прес-конференції з міністром зовнішньої економіки і закордонних справ Угорщини Петером Сійярто в Будапешті.
Зокрема, глава МЗС повідомив, що угорській стороні передав на розгляд проект документу для внесення пропозицій, який у майбутньому обидві країни можуть підписати.
Читайте такожКулеба поїде до Угорщини і обговорить із Сійярто проблемні питання
“Там є одне речення, і у цьому реченні написано, що українці в Угорщині і угорці в Україні є надбанням обох країн. Не проблемою, а надбанням. Я пишаюся тим, що в Україні є угорська національна меншина. Я завжди із задоволенням на Закарпатті їм страви угорської кухні, і навіть проїжджаючи, намагаюся прочитати дорожні написи угорською мовою”, – заявив Кулеба.

Continue reading...