Home Ukraine Україна — українською Головні новини 12 червня: в Олени Зеленської – коронавірус, пристрасті в суді...

Головні новини 12 червня: в Олени Зеленської – коронавірус, пристрасті в суді над Стерненком

275
0
SHARE

Новини України та світу сьогодні 12 червня 2020. Останні новини України, новини світу за день, новини 12.06.2020 в Україні та світі читайте на сайті новин України 24tv.ua
Перша леді України Олена Зеленська захворіла на коронавірус. У Києві з боями триває суд над одеським активістом Сергієм Стерненком, якому закидають умисне вбивство. Україна отримала статус партнера НАТО. Експосадовець намагався дати очільнику САП Назару Холодницькому хабар на суму 6 мільйонів доларів. Такими були головні новини 12 червня.
Найважливіші новини України та світу за сьогодні:
У дружини президента України Олени Зеленської підтвердили коронавірусну хворобу. Наразі вона почувається добре, а хвороба проходить у неї безсимптомно.
Одразу скажу, що почуваюся добре, але перебуваю на амбулаторному лікуванні. Я ізольовано від інших членів сім’ї, щоб не наражати їх на небезпеку, – переконує перша леді.
Водночас в Офісі Президента запевнили, що під час робочих зустрічей і в побуті Олена Зеленська постійно дотримувалася правил карантину й рекомендацій МОЗ. Також, відповідно до вимог протоколу безпеки, вона регулярно проходила тестування на COVID-19.
Наразі невідомо, де саме вона могла заразитися. У зв’язку з цим проводять епідеміологічне розслідування.
Щодо очільника держави, то він разом із дітьми також пройшов тестування на COVID-19. На щастя, в них ознак інфікування немає. Крім того, усім, з ким могла контактувати Олена Зеленська, вже повідомили про небезпеку. Їм рекомендували пройти самоізоляцію, а за можливості – тестування.
У Шевченківському райсуді Києва ще досі триває розгляд справи щодо активіста Сергія Стерненка. Його захисту вже відмовили у відводі судді, також має бути рішення про відвід прокурора.
Водночас спалахнули сутички під залою суду, оскільки туди не пускали людей силовики.

Continue reading...