Home Ukraine Україна — українською Коронавірус в Україні: у 4 областях за добу немає нових випадків

Коронавірус в Україні: у 4 областях за добу немає нових випадків

261
0
SHARE

Кількість одужавших перевищила нових заражених.
У західних областях скоротилася кількість нових заражених
Захворюваність на коронавірус в Україні знижується. У західних регіонах країни зростає кількість одужавших. Влада країни послаблює карантинні обмеження і запускає план з подолання наслідків кризи, спровокованої пандемією. Детальніше про COVID-19 в Україні і світі 2 червня – в матеріалі РБК-Україна.
Важливо:
Статистика захворюваності в Україні
За добу в країні підтверджено лабораторно 328 нових випадків зараження коронавирусом, померли від ускладнень 9 хворих, 388 одужали. Кількість одужавших перевищила нових заражених за останні 24 години.
За весь час пандемії від COVID-19 в Україні померли 727 хворих, одужали 10078 з 24340 інфікованих.
Найбільша кількість нових заражених зафіксовано за добу у Чернівецькій (33), Львівській (34) та Рівненській (53) областях. Жодного нового випадку захворювання не виявлено в Одеській, Миколаївській, Херсонській та Луганській областях.
Загальна статистика по регіонах:
Адаптивний карантин в Україні
В Україні стартував третій етап послаблення карантину. Міжрегіональні автобусні перевезення поновилися у Харківській, Полтавській, Черкаській, Одеській, Донецькій, Луганській, Івано-Франківській, Тернопільській, Житомирській та Хмельницькій областях. У Києві з залізничного вокзалу вирушили поїзда на Південь і Схід. “Укрзаліниця” дозволила продаж квитків у плацкартних вагонах потягів. “Ми пішли назустріч пасажирам, розуміючи, що не кожен може дозволити собі оплатити поїздку у вагоні купе чи СВ. У продажу будуть наявні квитки на два місця в плацкарті з чотирьох зліва та на одне бокове місце”, – йдеться в повідомленні компанії. Крім того, в регіонах відновлено рух 439 приміських потягів. У столиці перенесли запуск міської електрички на 7 червня через незакінчений ремонт електропоїзда.
За даними Міністерства охорони здоров’я, 5 областей країни і Київ не готові до пом’якшення обмежень. У Чернівецькій, Львівській, Рівненській, Волинській областях і Києві фіксується високий рівень нових заражених (інцидентність), а в Донецькій області не роблять достатню кількість тестувань на COVID-19.

Continue reading...