Home Ukraine Україна — українською Війна на Донбасі: ватажок «ДНР» пообіцяв, що в понеділок порушить режим припинення...

Війна на Донбасі: ватажок «ДНР» пообіцяв, що в понеділок порушить режим припинення вогню

360
0
SHARE

Денис Пушилін, нинішній ватажок підтримуваного і скеровуваного Росією незаконного збройного сепаратистського угруповання «ДНР», що захопило частину Донецької області і визнане в Україні терористичним, пообіцяв, що в понеділок, 7 серпня, порушить нині чинний режим припинення вогню.
За його…

Денис Пушилін, нинішній ватажок підтримуваного і скеровуваного Росією незаконного збройного сепаратистського угруповання «ДНР», що захопило частину Донецької області і визнане в Україні терористичним, пообіцяв, що в понеділок,7 серпня, порушить нині чинний режим припинення вогню. За його заявою, він віддав наказ своїм бойовикам відкрити того дня о 8-й ранку вогонь по території неподалік селища Шуми, що підконтрольне урядові України і лежить майже на лінії контакту між Торецьком і нині окупованою Горлівкою. За твердженням Пушиліна, в тій місцевості нібито є «незаконно зведені інженерні споруди» української сторони, які, мовляв, збудували на порушення умов чинного припинення вогню. При цьому, як цитують Пушиліна пов’язані з бойовиками сайти, він закликав українські війська «забезпечити відсутність особового складу у вказаному районі» і заявив, що хоче не людських жертв і не зриву перемир’я, а, мовляв, «тільки дотримання досягнених домовленостей». Раніше Пушилін уже висував українській стороні «ультиматум» із вимогою прибрати ті інженерні споруди в термін до вечора 3 вересня, але коли на той час нічого не змінилося, цей ультиматум лишився невиконаним. Тим часом ці заяви різко розкритикував один із колишніх ватажків бойовиків Ігор Безлер, що був відомий на прізвисько «Бєс». Цей громадянин Росії, який тривалий час легально жив у Горлівці (за деякими повідомленнями, він міг мати й українське громадянство), за даними українських спецслужб, був співробітником російської військової розвідки, відомої як ГРУ.

Continue reading...