Home Ukraine Україна — українською На виборах до парламенту Італії лідирують праві

На виборах до парламенту Італії лідирують праві

94
0
SHARE

За попередніми даними, правонаціоналістична коаліція набрала 43,3 відсотка голосів. Прем єр-міністром Італії вперше може стати жінка.
За попередніми даними, правонаціоналістична коаліція набрала 43,3 відсотка голосів. Прем’єр-міністром Італії вперше може стати жінка.
У неділю, 25 вересня, в Італії завершилися дострокові вибори до обох палат парламенту: Палати депутатів та Сенату. Виборчі дільниці закрилися в країні о 23:00 (о 0:00 за київським часом). Вперше з часів Другої світової війни в Італії, найімовірніше, буде сформовано уряд правих націоналістичних сил, пише агенція AFP.
Правонаціоналістична коаліція отримує 43,3 відсотка голосів

Згідно з попередніми даними, які наводить італійська державна телекомпанія RAI, праві сили зібрали 43,3 відсотка голосів, що, відповідно до італійського виборчого законодавства, дозволяє отримати абсолютну більшість місць у парламенті. За розрахунками RAI, союз правоцентристських сил отримає від 227 до 257 із 400 місць у Палаті депутатів та від 111 до 131 місця із 200 у Сенаті.

Лідирує на виборах права партія Брати Італії, що набрала 24,6 відсотки голосів. Її голова – 45-річна Джорджа Мелоні – може очолити коаліційний уряд. Дві інші праві партії: Ліга на чолі з колишнім міністром внутрішніх справ Маттео Сальвіні та Вперед, Італія колишнього прем’єр-міністра Сільвіо Берлусконі, за попередніми даними отримали 8,5 і 8 відсотків голосів відповідно.

Ліва Демократична партія Енріко Летти, за попередніми даними, зібрала 19,4 відсотка, популістський рух П’ять зірок – 16,5 відсотка.

Continue reading...