Home Ukraine Україна — українською «Путін програв одразу дві війни». Навіщо Кремль прискорює проведення так званих референдумів...

«Путін програв одразу дві війни». Навіщо Кремль прискорює проведення так званих референдумів в окупації?

86
0
SHARE

Чи змінить це хід війни?
Чому російські окупаційні сили вирішили терміново провести так звані референдуми на окупованих територіях України? Чи змінить це хід війни? До чого може призвести рішення російського президента Володимира Путіна про часткову мобілізацію в Росії, зʼясовував проєкт «Новини Приазовʼя».
На окупованих територіях півдня України російські сили призначили дати так званих референдумів про приєднання до Росії. Їх запланували провести із 23 до 27 вересня. Так само в ці дні так звані референдуми збираються провести і на окупованих територіях Донецької і Луганської областей.
20 вересня призначений Росією «керувати» окупованою частиною Херсонщини Володимир Сальдо заявив, що з вимогою провести так званий референдум до нього звернулася так звана «суспільна рада» захопленої частини Херсонської області, створена російськими силами. Після цього звернення Сальдо підписав відповідний «указ» про проведення так званого референдуму і звернувся до президента Росії Володимира Путіна з проханням підтримати результати цього процесу. Сальдо також зазначив, що взяти участь у так званому референдумі можна буде на території окупованого Криму, в Москві, а також в інших російських містах.
Так само про проведення референдуму на окупованій частині Запорізької області оголосив призначений Росією «керувати» цим регіоном Євген Балицький.
Радник мера Маріуполя Петро Андрющенко 20 вересня повідомив, що російські окупаційні сили в Маріуполі Донецької області та районі також отримали вказівку терміново організувати проведення так званого референдуму в період з 23 до 27 вересня. За інформацією Андрющенка, в Маріуполі буде проведений «подвірний» обхід з залученням голів ОСББ, квартальних в приватному секторі і голів комітетів самоорганізації населення. Крім того, більша частина так званого референдуму пройде в офісах «Єдиної Росії».
Заступник голови Ради безпеки Росії Дмитро Медведєв заявив, що після так званих референдумів це будуть «російські території» і Москва зможе використовувати «всі сили самозахисту».
Президент Росії Володимир Путін у своєму виступі 21 вересня заявив, що підтримує проведення так званих референдумів на окупованих територіях України.
Президент України Володимир Зеленський у своєму відеозверненні 20 вересня заявив, що позиція України щодо звільнення своїх територій незмінна, попри анонси так званих референдумів з російської сторони. Херсонщина: «посилення примусової паспортизації»
Голова Херсонської обласної військової адміністрації Ярослав Янушевич у коментарі «Новинам Приазов’я» заявив, що «проведення фейкового референдуму – це спроба ворога закріпитися на тимчасово окупованій території. Це все більше схоже на агонію».
За його словами, на окупованих територіях «наростає процес примусової паспортизації».
«Окупанти створюють такі умови, щоб іншої альтернативи, ніж піти і отримати паспорт Росії, не залишилося», – зазначив Янушевич.
Він також розповів, що більш ніж половина жителів Херсонської області, а це понад півмільйона українців, вже виїхала з регіону.
«Переважна більшість тих, хто залишився в окупації, тримається та не йде на співпрацю з окупантами. Є і зрадники, але їх небагато», – повідомив Янушевич.
Він знову закликав жителів окупованої частини Херсонщини виїжджати звідти.Запоріжжя: «люди їдуть з окупації»
Голова Запорізької обласної військової адміністрації Олександр Старух
у коментарі «Новинам Приазов’я» наголосив на юридичній «нікчемності» так званих референдумів.
«Це краще називати спеціальною інформаційною операцією. Як вони називають війну спецоперацією», так і тут це спецінформаційна операція, яку вони спочатку використовували для тиску на населення і для використання у внутрішній політиці безпосередньо, а наразі намагаються легітимізувати внаслідок провалу всієї війни в нашій країні, контрнаступу ЗСУ, вичерпання їхніх ресурсів», – сказав він.
«Просто намагаються легітимізувати часткову мобілізацію безпосередньо і в Росії, і скоріше за все, і це очевидно, що будуть намагатися тим чоловікам, хто залишився на окупованих територіях, вручати повістки, щоб збільшити свій мобілізаційний ресурс. Це те, що вони роблять на Луганщині та Донеччині», – прокоментував голова ОВА.
Олександр Старух зазначив, що прізвища організаторів так званого референдуму на окупованій частині Запорізької області вже відомі.
Він повідомив, що 60% населення Запорізької області перебуває на підконтрольній владі України території. Жителі окупованої частини області продовжують виїжджати звідти.

Continue reading...