Home Ukraine Україна — українською Генштаб: ЗСУ знищили російські переправи через річку Дніпро на Херсонщині

Генштаб: ЗСУ знищили російські переправи через річку Дніпро на Херсонщині

114
0
SHARE

Яка ситуація на фронті на ранок 5 жовтня. На яких напрямках ЗСУ відбили наступ ворога. З яких населених пунктів росіяни вже втекли.
На початок 224-ї доби з моменту повномасштабного вторгнення РФ в Україну ворог намагається утримати тимчасово захоплені території та пробує зривати активні дії Сил оборони на окремих напрямках. Як повідомили у Генштабі ЗСУ, росіяни також продовжують наступати на Бахмутському та Авдіївському напрямках.
Ворог перегруповує підрозділи своїх військ на окремих напрямках. І обстрілює позиції українських військ вздовж лінії зіткнення, здійснюючи дистанційне мінування окремих ділянок території та ведучи повітряну розвідку. Росіяни завдають ударів по цивільній інфраструктурі та помешканнях мирних жителів, порушуючи норми Міжнародного гуманітарного права, закони та звичаї ведення війни.
По всій території України залишається загроза авіаційних та ракетних ударів. Так, протягом минулої доби окупанти завдали 9 ракетних та 6 авіаційних ударів, здійснили понад 56 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.  Від ударів ворога постраждали об’єкти та цивільне населення понад 27 населених пунктів, серед яких Харків, Шипувате, Краматорськ, Бахмут, Майорськ, Гуляйполе, Залізничне, Андріївка, Білогірка, Вознесенськ, Придніпровське.

Continue reading...