Home Ukraine Україна — українською У Генштабі повідомили про успіхи ЗСУ у відбитті ворожих атак

У Генштабі повідомили про успіхи ЗСУ у відбитті ворожих атак

74
0
SHARE

Усі події в Україні та світі за останній час, найголовніше, огляди, аналітика та прогнози, читати українською
За минулу добу українські військові уразили 4 райони зосередження живої сили ворога і відбили ворожі атаки в районах п’яти населених пунктів.

«Протягом попередньої доби окупанти завдали понад 61 ракетний та 32 авіаційних удари, здійснили близько 92 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. 73 повітряні цілі було знищено підрозділами протиповітряної оборони на різних напрямках, з них – 46 крилатих ракет та 27 безпілотних літальних апаратів.

Внаслідок масованого ракетного удару за минулу добу постраждала інфраструктура більш ніж 30 населених пунктів. Це, зокрема, Київ, Львів, Рівне, Житомир, Тернопіль, Хмельницький, Івано-Франківськ, Вінниця, Прилуки, Ніжин, Конотоп, Харків, Кременчук, Дніпро, Кривий Ріг, Запоріжжя, Миколаїв, Одеса. Загинули та були поранені мирні громадяни України», – повідомили у Генштабі ЗСУ.

Крім того, окупанти не полишають спроб утримати тимчасово захоплені території, обстрілюють позиції ЗСУ, зосереджують зусилля на спробах зриву контрнаступальних дій підрозділів Сил оборони, намагаються вести наступальні дії на окремих напрямках.

На Волинському та Поліському напрямках обстановка без суттєвих змін.

За наявною інформацією, керівництво республіки білорусь продовжує надавати підтримку російській федерації у війні проти України, надаючи рф можливості використовувати повітряний простір та аеродромну мережу для завдання авіаударів по території України.

Continue reading...