Home Ukraine Україна — українською Байден, Путін та Зеленський на саміті G20: чи відбудеться зустріч президентів на...

Байден, Путін та Зеленський на саміті G20: чи відбудеться зустріч президентів на Балі

66
0
SHARE

Індонезія готує зустріч Зеленського та Путіна на саміті G20. Також можуть відбутися переговори президентів РФ та США. Усі подробиці – на РБК-Україна.
За тиждень в Індонезії стартує самміт G20, на який запрошено Володимира Зеленського та Володимира Путіна. Можливість їхньої участі, а також переговорів Путіна з Байденом активно обговорюються напередодні саміту.
РБК-Україна зібрало все, що відомо про ймовірну зустріч лідерів країн на полях G20.
17-й саміт лідерів країн “Групи двадцяти” відбудеться 15-16 листопада на острові Балі в Індонезії, яка цього року є організатором форуму.
Зустріч підсумує роботу міністерських груп країн-учасниць, що тривала протягом усього року. Серед головних тем саміту G20 було оголошено: перегляд глобальної системи охорони здоров’я на тлі пандемії, перехід до сталої енергетики, цифрова трансформація.
Однак після початку повномасштабної агресії РФ, війна в Україні стала одним із пріоритетних питань саміту.
Так, президент Індонезії Джоко Відодо виступив з миротворчою місією, відвідавши Москву та Київ. Також він запросив Володимира Зеленського взяти участь у зустрічі “Групи двадцяти” на Балі в якості гостя.
Незважаючи на заклики західних країн виключити Росію з G20 після повномасштабного вторгнення в Україну, цієї весни Володимир Путін отримав запрошення на саміт, як і всі постійні члени групи.
Володимира Зеленського запросив на міжнародний форум G20 особисто президент Індонезії Відодо під час свого візиту до Києва.
В Індонезії неодноразово заявляли про готовність організувати переговори Заленського та Путіна на полях “Великої двадцятки”.
Водночас протягом останніх місяців і від української, і від російської сторони звучать різні заяви про формат участі лідерів обох країн у саміті та про можливість їхньої зустрічі.

Continue reading...