Кінець афери: у США ув’язнили ексмільярдерку, яка брехала про винайдення революційної системи аналізу крові

124
0
ПОДЕЛИТЬСЯ

Власницю компанії Theranos Елізабет Голмс, яка переконувала світ, що винайшла революційну систему аналізу крові, ув’язнили на 11 років. Жінка обіцяла робити аналізи і ставити діагнози лише з однієї краплі крові
Стартап роками збирав сотні мільйонів доларів інвестицій, а потім луснув, наче мильна бульбашка.
Кінець найбільшої афери 21-го століття. Власницю компанії Theranos Елізабет Голмс, яка переконувала світ, що винайшла революційну систему аналізу крові, ув’язнили на 11 років. Жінка обіцяла робити аналізи і ставити діагнози лише з однієї краплі крові.
Про це йдеться в сюжеті ТСН.
Ця справа переносилася кілька років поспіль – то через COVID, то через вагітність підсудної. Почути свій остаточний вирок Елізабет Голмс йде у супроводі чоловіка та батьків. Зовні спокійна й навіть бадьора, і вдруге від початку суду вагітна.
Засідання відбувається за зачиненими дверима. Прокурори просять 15 років за ґратами, адвокати – про пом’якшення, враховуючи стан жінки, а саме 18 місяців домашнього арешту з громадськими роботами. Але суд лишився невблаганним – 11 років і три місяці в’язниці із відшкодуванням збитків на 121 млн дол. за обвинуваченнями у шахрайстві з інвесторами та змові. 
«Вона звернулася до судді. І відразу з самого початку, ви знаєте, зникла та врівноважена Елізабет.

Continue reading...