Саміт G20 ще до початку зустрічі заговорив про українську війну

76
0
TEILEN

Представники Євросоюзу та Великобританії на саміті планують бойкотувати виступ російської делегації.
Представники Євросоюзу та Великобританії на саміті планують бойкотувати виступ російської делегації.
Ядерна зброя ніколи не повинна використовуватися, зокрема в Україні – такий перший важливий меседж донісся сьогодні з Індонезії, де відбувається засідання лідерів країн “Великої Двадцятки”. Пролунав він на зустрічі президента США Джо Байдена з лідером Китаю Сі Цзіньпіном. Тема війни в Україні лишається однією з ключових на зустрічі, зазначає для ТСН кореспондент “Радіо Свобода” Сергій Стеценко наживо.
Майже всі лідери країн, які братимуть участь завтра у саміті вже прибули на острів Балі. Одна із найважливіших зустрічей відбулася вже сьогодні  – президент США Джо Байден зустрівся з лідером Китаю Сі Цзіньпіном. Із того, що вдалося почути журналістам, Байден та Сі говорили про стосунки між країнами та важливість їхньої ролі у вирішенні глобальних проблем.
“Світ очікує, що Китай і Сполучені Штати відіграватимуть ключову роль у вирішенні глобальних проблем, починаючи від кліматичних змін і закінчуючи продовольчою безпекою, і що ми зможемо працювати разом. Сполучені Штати готові робити саме це, працювати, якщо ви цього бажаєте”, – заявив Байден.

Continue reading...