Home Ukraine Україна — українською Що відбувається навколо Бахмута і чи дійсно Росія має там успіхи, про...

Що відбувається навколо Бахмута і чи дійсно Росія має там успіхи, про які заявляє: аналіз ISW

103
0
SHARE

Array
Вагнерівці, які базуються біля Бахмута, просуваються там всього на 100 чи 200 метрів на день. Тому нещодавні заяви росіян про просування на біля населеного пункту є брехнею.
Неправдивими є і заяви про нібито “оточення” ЗСУ в самому місті. Відповідну інформацію повідомили в американському Інституті вивчення війни. Що насправді відбувається довкола Бахмута
Нещодавні заяви про те, що Росія завоювала Бахмут 27 і 28 листопада, не передвіщають неминуче оточення Бахмута Росією,
– повідомили в ISW.
Там додають, що російські загарбники, ймовірно, захопили Озарянівку, що орієнтовно за 15 кілометрів на південний захід від Бахмута.
Та російські джерела писали, що нібито Москва вже захопила декілька сіл на південь від Бахмута. Мовилось про Озарянівку, Курдюмівку, Кліщіївку, Андріївку, Зеленопілля, Підгороднє та Спірне. Підтверджені дані є тільки про перше селище.Росія знову говорить неправду про ситуацію на фронті
“Російські джерела, зокрема, поширювали фальшиві заяви щодо здобутків навколо Бахмута в рамках триваючої інформаційної операції з жовтня, і нещодавні необґрунтовані територіальні претензії можуть бути частиною цієї триваючої інформаційної операції”, – повідомили в американському Інституті вивчення війни.

Continue reading...