"Героїзм, винахідливість, стійкість і приклад для наслідування". Україна стала країною року за версією The Economist

84
0
TEILEN

Як Україна надихає інші країни і чим вражає боротьба українців
Україна за „героїзм свого народу та протистояння агресору“ стала державою року за версією британського тижневика The Economist. Нижче наводимо переклад аргументації видання.
У звичайні часи обрати країну року за версією журналу „Економіст“ досить складно. Але цього року, вперше відтоді як ми почали називати країни року у 2013 році, вибір очевидний. Це може бути лише Україна.
Зазвичай ми відзначаємо країну, яка, на нашу думку, найбільше покращилася за попередні 12 місяців. Отже, Україна є в певному сенсі незвичайним вибором, оскільки життя більшості українців напрочуд погіршилося з моменту неспровокованого вторгнення Путіна в їхню країну в лютому. Багато людей загинуло. Міста були пошкоджені або зруйновані. Мільйони людей покинули свої домівки. Економіка України скоротилась приблизно на третину. Через російські атаки багато українців сидять у темряві без електрики.
І все ж українці проявили себе цього року. Особливо виділяються чотири їхні якості.
Ілюстрація The EconomistНайперше – це героїзм.
Коли почалося вторгнення, більшість людей думали, що Україна буде розгромлена набагато більшим сусідом. Багато хто зрозумів би, якби українські захисники розбіглися хто куди. Путін явно очікував, що українська армія здасться: його війська прибули майже без їжі, але в парадній формі.

Continue reading...