Home Ukraine Україна — українською Жодна країна світу не хоче миру так, як Україна: Кулеба закликав Ватикан...

Жодна країна світу не хоче миру так, як Україна: Кулеба закликав Ватикан змінити риторику

93
0
SHARE

Array
Якщо Ватикан хоче зіграти певну роль у мирних переговорах між Україною та Росією, які колись можливо відбудуться, то Папа Римський має бути готовий називати речі своїми іменами.
Про це заявив глава МЗС Дмитро Кулеба під час спілкування з журналістами у Ватикані. Він додав, що у цьому контексті Папа Римський має покласти відповідальність прямо на Росію за розпалення війни проти України.
Український міністр закликав Папу Римського не використовувати аргумент: “Я намагаюся розв’язати цю проблему, тому я не можу називати речі своїми іменами та буду нейтральним у своїх публічних коментарях”, оскільки українська сторона не приймає таку риторику.
Папа Франциск не може одночасно закликати уряди як Росії, так і України припинити війну, оскільки створюється таке враження, що обидві сторони несуть частину відповідальності,
– зауважив Кулеба.
Зокрема, міністр назвав недільну промову Папи Римського 2 жовтня, в якій понтифік закликав главу Кремля Володимира Путіна припинити війну та закликав президента Володимира Зеленського “бути відкритим до серйозних пропозицій миру”, як некорисну.

Continue reading...