Плани ЗСУ оточити сватове та маневри росіян в Херсонській області: карти боїв

85
0
TEILEN

Карти ISW за 7 грудня – росіяни починають контратакувати в Харківській області і перегруповуються в Херсонській
Українські війська, ймовірно, планують оточити Сватове, тоді як росіяни почали на цьому напрямку контрнаступальні дії. Під Бахмутом продовжують точитися важкі бої, а в Херсонській області росіяни проводять маневри.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Інститут вивчення війни (ISW).
Російські війська, ймовірно, нарощують темп контратак у східній частині Харківської та західній частині Луганської областей. Речник Східного угруповання військ України Сергій Череватий 7 грудня заявив, що російські війська готують контрнаступальну операцію на заході Луганської області, в рамках якої будуть діяти в напрямку Куп’янська. Череватий зазначив, що українські війська активно протидіють контратакам росіян в районі Сватового, а також в інших місцях.
6 грудня російський військовий блогер заявив, що російські війська ведуть контратаки по всій лінії фронту Сватове-Кремінна. Міністерство оборони Росії 7 грудня заявило, що російські війська продовжують наступальні дії в напрямку Лиману. Можливо, російські війська готуються до посилення контратак на сході Харківської та західної Луганської областей, щоб не дати українським силам наростити темпи контрнаступу на сході, оскільки через зиму умови стають більш сприятливими для механізованих бойових дій.
Російські війська продовжують обороняти свої позиції в напрямку Сватового на тлі заяв російської сторони про продовження українських контрнаступальних дій. Український Генштаб повідомив, що російські війська тримають оборону в напрямку Куп’янська. Російський військовий блогер заявив, що українські сили продовжили обмежені спроби прориву на окремих ділянках фронту на сході України, використовуючи невеликі угруповання сил. Інший блогер стверджує, що українські війська готуються атакувати російські позиції на лінії Лиман-Периші-Синьківка. Грузинська розвідувальна організація з відкритих джерел прогнозує, що українські сили, ймовірно, планують оточити Сватове, а не штурмувати його в лоб. ISW не робить оцінок щодо конкретних майбутніх операцій в Україні.
Російські сили проводили обмежені контратаки, оскільки українські сили, як повідомляється, продовжували контрнаступальні операції в районі Кремінної. Український Генштаб повідомив, що українські сили відбили російський штурм на Білогорівку (12 км на південь від Кремінної). Російський військовий блогер стверджує, що російські сили атакували українські позиції в напрямку Червонопопівки (6 км на північ від Кремінної) і що українські сили відійшли з опорних пунктів на південний захід від Площанки (17 км на північний захід від Кремінної).

Continue reading...