Home Ukraine Україна — українською Рада ухвалила законопроєкт щодо реформування містобудівництва

Рада ухвалила законопроєкт щодо реформування містобудівництва

95
0
SHARE

Рада приняла законопроект о реформировании градостроительства. Проект закона подвергли критике и призвали президента наложить на документ вето – детали на Фактах ICTV
Верховна Рада остаточно ухвалила законопроєкт №5655, що має на меті продовжити реформування містобудівництва, а також цифровізує процеси в будівельній галузі. Громадський сектор виступив з різкою критикою документа і закликав президента Володимира Зеленського ветувати проєкт закону.
Про ухвалення парламентарями законопроєкту повідомила його ініціаторка, заступниця голови Комітету ВР з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування, голова політичної партії Слуга народу Олена Шуляк.
– Ми запроваджуємо тотальну цифровізацію всіх процесів у будівельній сфері. Це означає, що будувати можна лише за наявності усіх дозвільних документів, які автоматично видаватиме єдина електронна система, що пов’язана з усіма необхідними реєстрами. Вона ж блокуватиме проєкти з порушеннями законодавства, – пояснила вона.
За її словами, цей законопроєкт є “найголовнішою умовою старту повноцінної відбудови країни”.
Олена Шуляк стверджує, що завдяки прийнятому законопроєкту будуть усунуті посадовці від процесу ухвалення рішень, оскільки електронна система автоматично видаватиме або блокуватиме дозволи на будівництво.
– Впроваджується індивідуальна відповідальність за кожне рішення у сфері містобудування, це забезпечується цифровим підписом кожного учасника процесу.

Continue reading...