Home Ukraine Україна — українською "Укроборонпром" завершує створення ударного безпілотника – DW – 04.12.2022

"Укроборонпром" завершує створення ударного безпілотника – DW – 04.12.2022

64
0
SHARE

284-й день війни, яку Росія розв’язала проти України. Російські сили завдають ударів по українській цивільній, промисловій та військовій інфраструктурі. DW розповідає про події неділі, 4 грудня.
24 лютого Росія здійснила повномасштабне військове вторгнення в Україну. Читайте новини та статті про війну РФ проти України, зокрема хроніку подій 3 грудня.
На цій сторінці DW розповідає про події неділі, 4 грудня (час київський).
++18.40++
У Великобританії завершилися останні цьогорічні тренування українських бійців за участі канадських інструкторів, повідомляє генеральний штаб Збройних сил України в Facebook. Як зазначили у генштабі, з середини літа інструктори Збройних сил Канади у Великобританії у тісній координації з Армією Британії тренували українських військовослужбовців для захисту від російської агресії.
“Українські солдати використають на практиці важливі уроки, які вони засвоїли з права збройних конфліктів, тренувань з надання допомоги та евакуації поранених на полі бою, надання першої медичної допомоги, польових умінь, стрільби, убезпечення та розпізнавання вибухової загрози, а також навчання веденню бою як у міських умовах, так і в окопах”, – ідеться в повідомленні.
Збройні сили Канади планують відновити навчальну програму в січні 2023 року.”Укроборонпром” завершує створення ударного безпілотника
++18.15++
Державний концерн “Укроборонпром” переходить до фінальної стадії випробувань українського ударного безпілотника. Про це повідомила прессекретарка компанії Наталія Сад в ефірі телемарафону, передає “РБК-Україна”.
“Позаду – низка успішних випробувань. І ми переходимо до етапу випробування під впливом радіоелектронної боротьби. Після цього ми сподіваємося, що зможемо побачити його в бойовому застосуванні”, – сказала Сад. В “Укроборонпромі” очікують завершити фінальні стадії випробувань до кінця 2022 року. Передбачається, що український безпілотник зможе нести бойову частину 75 кг та мати дальність польоту до тисячі кілометрів.Друге судно з гуманітарною пшеницею відправлено до Ефіопії
++17.39++
Друге судно з 30 тисячами тонн пшениці вирушило з Одеського порту до Ефіопії в рамках програми “Зерно з України” повідомило міністерство інфраструктури України в Facebook. Також, за даними відомства, у порту Одеси завантажуються ще два балкери, які доставлять 55 тисяч тонн пшениці для Сомалі та Судану.
Перше судно у суботу, 3 грудня, прибуло до порту Джибуті, звідки 25 тисяч тонн гуманітарної пшениці від України буде доставлено мешканцям Ефіопії.
“За два дні порти Великої Одеси відправили дев’ять суден з 336 тисячами тонн агропродукції для країн Африки, Азії та Європи. З початку реалізації “зернової ініціативи” світ отримав 13 мільйонів тонн українського продовольства”, – зазначає мінінфраструктури.
 ++17.13++
Російські військові у другій половині дня неділі обстріляли Таврійський мікрорайон Херсона, повідомив голова обласної військової адміністрації  Ярослав Янушевич.
“Ворожі снаряди влучили у багатоквартирний будинок, пошкоджено стіни, вікна та газопровід. На щастя, постраждалих серед мирних жителів немає”, – написав він у Telegram.
++16.26++
Одна людина загинула, ще одна дістала тяжкі поранення внаслідок обстрілу села Республіканець Херсонської області. Про це повідомив голова Херсонської ОВА Ярослав Янушевич. За ойго даними, село обстріляли з танків. “Через обстріл постраждало подружжя – чоловік загинув, а дружина отримала поранення”, – написав Янушевич у Telegram. Постраждалу жінку з тяжкими пораненнями доправили до лікарні у Кривому Розі. Наразі вона перебуває в реанімаційному відділенні.
++16.01++
Російські війська сьогодні вдень обстріляли Покровську громаду Нікопольського району – внаслідок атаки загинув чоловік. Про це повідомив з посиланням у Telegram голова Дніпропетровської облради Миколи Лукашука.
“Поцілили по самому Нікополю і Покровській громаді. У селі Капулівка загинув 23-річний чоловік. Він порався на своєму подвір’ї, коли туди ударив російський снаряд”, уточнив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.
++15.35++
Канцлер Німеччини Олаф Шольц вручив 4 грудня у Гамбурзі заохочувальну німецьку премію імені Маріон Денгофф співзасновниці російського правозахисного центру “Меморіал” Ірині Щербаковій. Журі обґрунтувало вибір Щербакової її внеском у історичну самоосвіту своєї країни та мужню боротьбу за права людини. Ірина Щербакова – історикиня, публіцистка та перекладачка. Вона є авторкою книг про історію та сучасну політику РФ, зокрема – про сталінізм та культуру пам’яті.
Частину промови на церемонії Шольц присвятив війні в Україні. Канцлер знову заявив, що Німеччина постачатиме зброю Києву доти, доки Путін не виведе свої війська.
Читайте також: У Німеччині сягнули нового піку підриви банкоматів
++15:02++В РФ намагалися мобілізувати сина вбитого в Лондоні перебіжчика з ФСБ
У Росії намагалися мобілізувати на війну проти України Анатолія Литвиненка – сина колишнього співробітника Комітету державної безпеки СРСР (КДБ) і Федеральної служби безпеки Росії (ФСБ) Олександра Литвиненка, вбитого в Лондоні у 2006 році. Про це сам Литвиненко-молодший написав у колонці для видання The Guardian. 
Співробітники військового комісаріату прийшли до квартири, де зареєстрований Литвиненко, у середині жовтня. Двері їм відчинили друзі родини, оскільки сам Литвиненко не живе в Росії вже 20 років. Він переїхав до Великобританії, де його батькові у 2000 році надали політичний притулок.
Литвиненка-старшого отруїли в Лондоні у 2006 році. Суддя заявляв, що вбивство, “ймовірно, було схвалене” президентом РФ Володимиром Путіним і директором ФСБ Миколою Патрушевим. У Кремлі свою причетність завжди заперечували.
++14:33++
Під Бахмутом на Донеччині в боях 3 грудня загинули п’ятеро грузинських добровольців: Авто Руруа, Роланд Кварацхелія, Ромео Пічхая, Мераб Аладашвілі та Бадрі Маркелія. Про це повідомило посольство України в Грузії.
++14:01++
В офіційному журналі Європейського Союзу опублікували рішення щодо запровадження стелі цін на російську нафту в 60 доларів за баррель.

Continue reading...