Надійні, але не без проблем: що відомо про гелікоптер Super Puma, який розбився в Броварах

139
0
SHARE

Array
18 січня 2023 року у Броварах впав гелікоптер Super Puma, що належав ДСНС України. На борту перебувало керівництво МВС. На обліку в міністерстві перебуває 16 одиниць гелікоптерів Н-225 Super Puma, враховуючи той, який розбився нині в Броварах.
Super Puma – гелікоптери французького виробництва, що були передані Україні кілька років тому для структур МВС в рамках Міжурядової угоди між Україною та Францією для створення системи авіаційної безпеки міністерства. 24 Канал нагадує про основні технічні характеристики гелікоптерів та як вони потрапили в Україну. Що відомо про гелікоптери Super Puma і як вони потрапили в Україну
Програму починав ще попередник загиблого в авіакатастрофі Дениса Монастирського – Арсен Аваков. Перші два гелікоптери прибули до України ще в 2018 році.
Порошенко та Аваков на презентації гелікоптерів в Україні / фото Нацгвардії
Тоді їх урочисто зустрічали ще тодішній міністір МВС Аваков разом з колишнім президентом Порошенком. У своїх промовах обидва зазначали, що це прорив для України і відтепер система рятувальних операцій по всій Україні переходить на новий рівень. Зверніть увагу! Згідно з угодою на 551 мільйон євро, Україна мала поступово отримати 21 гелікоптер Eurocopter EC225 Super Puma, а також десять H145 та 24 типу H125. МВС отримали 16 машин з 21.

Вартість одного гелікоптера станом на 2021 рік – майже 13 мільйонів євро.
Eurocopter EC225 Super Puma є далекомагістральним пасажирським вертольотом, розробленим компанією Airbus Helicopters як наступне покоління цивільного сімейства гелікоптера Super Puma.
ЕС-225 Super Puma може перевозити до 24 пасажирів, без урахування двох пілотів та одного бортпровідника. Кількість провідників може бути й більшою, це залежить від комплектування.
Цивільний ЕС-225 має військовий аналог – Eurocopter EC725 (H225M).Технічні характеристики ЕС-225 Super Puma
Екіпаж – 2 пілоти.
Пасажиромісткість – до 24 пасажирів.
Довжина: 19,5 метра.
Висота: 4,97 метра.

Continue reading...