Авіація для ЗСУ, новий наступ Росії і більше зброї: про що говорив генсек НАТО напередодні "Рамштайну"

92
0
TEILEN

Напередодні засідання контактної групи „Рамштайн“ генсек НАТО Єнс Столтенберг розповів про допомогу Україні від партнерів по Альянсу.
Столтенберг запевнив, що Альянс буде підтримувати Україну стільки, скільки це потрібно.
Судячи із кількості військ, які сконцентрувала окупаційна армія на Донбасі, повторний наступ Росії на Україну вже почався. Тому країни НАТО повинні пришвидшити передавання зброї для ЗСУ, щоб росіяни не отримали переваг на полі бою. 
Про це сказав генеральний секретар НАТО Єнс Столтенбергпід час пресконференції у Брюсселі перед дводенним засіданням міністрів оборони країн Альянсу у форматі „Рамштайн“.
Генсек НАТО зазначив, що повторний наступ Росії на Україну вже почався. Він наголосив, що це свідчить про те, що президенту РФ Володимиру Путіну не потрібен мир і він не хоче закінчувати війну.
Тож країни Альянсу повинні пришвидшити передавання Україні зброї. За його словами, Україна повинна отримати від міжнародних партнерів усе необхідне озброєння до того, як Росія зможе перехопити ініціативу на полі бою.
Столтенберг запевнив, що Альянс буде підтримувати Україну стільки, скільки це потрібно. Утім, наголосив, що союзники по НАТО не втручатимуться у війну, яку Росія розв’язала проти України.

Continue reading...