Home Ukraine Україна — українською Відставка Резнікова: що відомо про можливе звільнення і хто очолить Міноборони

Відставка Резнікова: що відомо про можливе звільнення і хто очолить Міноборони

103
0
SHARE

Олексій Резніков може піти у відставку – що відомо про кандидатів на пост міністра оборони України і чи замінить Резнікова Буданов, подробиці читайте ▷ТСН.ua.
Міністр оборони може перейти на іншу посаду в уряді.
Міністр оборони України Олексій Резніков може бути вже цього тижня відправлений у відставку на фоні корупційних скандалів у відомстві. Народні депутати активно обговорюють можливі кадрові ротації в Кабміні і називають кандидатів на посаду голови Міноборони. Втім, останнє слово має сказати президент України і верховний головнокомандувач Володимир Зеленський.
ТСН.ua зібрав подробиці щодо можливої відставки Резнікова.
Один з перших про заміну міністра оборони повідомив народний депутат Ярослав Железняк. За його інформацією, на місце Резнікова розглядається кандидатура Кирила Буданова, який наразі очолює Головне управління розвідки Міноборони.  
“Міноборони може змінити очільника. Поки говорять, що ним стане Кирило Буданов з ГУР. Мені здається він є ефективним на свої посаді зараз, але як є”, – повідомив Железняк.
За інформацією “Української правди”, наразі команда президента роздумує, куди перевести Резнікова, адже “ні в кого в ОПУ немає сумнівів, що він повинен залишитися в команді”. Як повідомляє видання, розглядається варіант, що Резніков стане новим міністром юстиції, а чинного міністра Дениса Малюську можуть відправити послом в одну із європейських країн.
Згодом голова фракції “Слуга Народу” у Верховній Раді Давид Арахамія підтвердив, що керівник ГУР генерал-майор Кирило Буданов очолить Міністерство оборони, “що абсолютно логічно для воєнного часу”.
За його словами, Резніков переводиться на посаду міністра з питань стратегічних галузей промисловості “для посилення військово-промислового співробітництва, враховуючи його експертизу по “Рамштайну” й необхідність “підняти” міністерство, яке повинно робити більше”.

Continue reading...