Home Ukraine Україна — українською Представники Республіканської партії в США очікувано розкритикували візит Байдена до Києва

Представники Республіканської партії в США очікувано розкритикували візит Байдена до Києва

94
0
SHARE

Праворадикальне крило Республіканської партії навіть закликало до імпічменту.
Несподіваний візит Джо Байдена до Києва 20 лютого, напередодні річниці повномасштабного вторгнення Росії в Україну, викликав різні реакції в США.
Американські політики традиційно розділились у ставленні до вчинку свого президента: від подяки до вимог імпічменту.
Демократи практично одностайно відзначали важливість та історичну складову поїздки глави держави до української столиці. Натомість праворадикальне крило представників Республіканської партії розкритикувало візит, пише The Hill.
Республіканці вхопилися за міжнародну поїздку, щоб заявити, що Байден ігнорує внутрішні пріоритети, включаючи міграцію та національну безпеку.
Губернатор штату Флорида Рон ДеСантіс розкритикував американську допомогу Україні, назвавши її  «безстроковим відкритим чеком» і поставив під сумнів, чи варто США взагалі брати участь у російському конфлікті.
«Я не думаю, що в наших інтересах вступати у війну з Китаєм, втручатися в такі речі, як кордони чи Крим», — сказав ДеСантіс Fox & Friends у понеділок, маючи на увазі українські території, які Росія захопила через військове вторгнення.

Continue reading...