РФ призупиняє участь у договорі з США про ядерне роззброєння – DW – 21.02.2023

94
0
SHARE

Володимир Путін виправдовує таке рішення розвитком ядерних програм іншими ядерними країнами. Він також доручив міноборони і « Росатому » готуватися до ядерних випробувань у відповідь на ймовірні випробування США.
Президент Росії Володимир Путін у зверненні до Федеральних зборів РФ (парламенту – Ред.) у вівторок, 21 лютого, заявив, що його країна « призупиняє участь » у договорі з США про подальше скорочення стратегічних наступальних озброєнь (СНО-3), повідомляє « Інтерфакс ».
« Нам стратегічну поразку хочуть завдати і лізуть на наші ядерні об’єкти. У зв’язку з цим змушений заявити сьогодні про те, що Росія припиняє свою участь у договорі про стратегічні наступальні озброєння », – заявив президент РФ.
Ця угода передбачає скорочення як ядерних зарядів, так і засобів їхньої доставки: міжконтинентальних балістичних ракет, балістичних ракет із запуском з підводних човнів, важких бомбардувальників.
За словами Путіна йдеться не про вихід із договору, а лише про зупинення участі у ньому. Це рішення президент РФ виправдовував тим, що ядерні країни продовжують розвивати свої ядерні озброєння та наполягають на доступі до російських ядерних об’єктів.
Також він стверджує, що західні країни причетні до спроб Збройних сил України завдати ударів по базах російської стратегічної авіації.

Continue reading...