США виділяє безпекову допомогу Україні на $2,2 млрд

119
0
TEILEN

Для протидії жорстокій російській агресії США надає Україні засоби ППО, артилерійські снаряди, протитанкові ракети, автомобілі MRAP, далекобійні ракети для HIMA.
Для протидії жорстокій російській агресії США надає Україні засоби ППО, артилерійські снаряди, протитанкові ракети, автомобілі MRAP, далекобійні ракети для HIMARS та інше.
3 лютого 2023 року Міністерство оборони США оголосило про новий значний пакет безпекової допомоги для України. Він включає в себе дозвіл на президентське вилучення допомоги у сфері безпеки на суму до $425 млн, а також $1,75 млрд у рамках Ініціативи зі сприяння безпеці України (USAI).
Президентське вилучення – це 31 подібне вилучення обладнання із запасів Міністерства оборони США для України, санкціоноване адміністрацією Байдена із серпня 2021 року.
„Сьогоднішнє оголошення включає критично важливі засоби ППО, які допоможуть Україні захистити свій народ, а також броньовані машини піхоти та інше обладнання, яке Україна використовує так ефективно, включно з протитанковими ракетами Javelin, артилерійськими боєприпасами, звичайними й далекобійними ракетами для наданих США HIMARS“, – вказали в Пентагоні.

Continue reading...