Home Ukraine Україна — українською У Генштабі назвали 5 напрямків, де війська РФ ведуть наступальні дії

У Генштабі назвали 5 напрямків, де війська РФ ведуть наступальні дії

85
0
SHARE

Йдеться про Куп’янський, Лиманський, Бахмутський, Авдіївський і Шахтарський напрямки на сході України
Російські військові зосереджують осносні зусилля на веденні наступальних дій на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському й Шахтарському напрямках на сході України, повідомив Генеральний штаб ЗСУ вранці 19 лютого.
«За минулу добу підрозділи Сил оборони відбили атаки окупантів у районах населених пунктів Гряниківка і Масютівка Харківської області; Білогорівка, Червонопопівка і Кремінна – Луганської та Виїмка, Федорівка, Дубово-Василівка, Берхівка, Бахмут, Іванівське і Часів Яр на Донеччині», – йдеться в повідомленні.
У Генштабі додали, що на Волинському, Поліському, Сіверському й Слобожанському напрямках загарбники продовжують утримувати свої підрозділи у прикордонних з Україною районах, «однак його наступальних угруповань не виявлено».
У командуванні повідомили, що протягом доби російські війська завдали чотири авіаційних і 15 ракетних ударів, більшість із них – по цивільній інфраструктурі Хмельницької, Дніпропетровської, Донецької й Херсонської областей, а також здійснили понад 50 обстрілів із реактивних систем залпового вогню.
У Генштабі наголосили, що загроза завдання ракетних ударів Росією залишається високою по всій території України.
Секретар РНБО Олексій Данілов нещодавно заявив, що очікування російської армії щодо здійснення великого наступу на війні в Україні не справджуються. Хоча, за його словами, і без оголошення, цей наступ вже триває.

Continue reading...