Бої в районі Бахмута стали більш інтенсивними: карти боїв від ISW

77
0
TEILEN

Карти ISW за 12 березня – бої на Бахмутському напрямку стали більш інтенсивними
Бої в районі Бахмута стали більш інтенсивними, а в Запорізькій області росіяни зводять нові фортифікаційні споруди.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Інститут вивчення війни (ISW).
11 березня російські війська продовжили наступальні дії на північний схід від Куп’янська. Український Генштаб повідомив, що російські війська вели невдалі наступальні дії в районі Гряниківки (18 км на північний схід від Куп’янська) та Масютівки (15 км на північний схід від Куп’янська).
Геолокаційні кадри, опубліковані 11 березня, показують, що російські війська, ймовірно, контролюють Першотравневе (22 км на схід від Куп’янська). Український Генштаб повідомив, що російські сили зберігають значну військову присутність у районах уздовж російського кордону з Харківською областю, щоб зафіксувати українські сили на Куп’янському напрямку, щоб не дати українським силам перекинути особовий склад в інші райони України.
Українські джерела повідомляли, що українські сили просунулися в бік Сватового. Джерело в українських ЗМІ повідомило 11 березня, що українські сили увійшли в Куземівку (14 км на північний захід від Сватового) у невстановлену дату і зараз утримують позиції за 11 км від Сватового.
Російські сили продовжували наземні атаки в Бахмуті та його околицях, але 11 березня не зробили жодного підтвердженого просування в межах міста. Український Генштаб повідомив, що українські війська відбили російські атаки на сам Бахмут; на північний схід від Бахмута біля Парасковіївки (3 км на північний схід); на північний захід від Бахмута поблизу Залізянського (10 км на північний захід), Дубово-Василівки (6 км на північний захід), Богданівки (6 км на північний захід); та на захід від Бахмута біля Іванівського (5 км на захід).

Continue reading...