Home Ukraine Україна — українською Україна вимагає розслідування розстрілу військовополоненого – DW – 06.03.2023

Україна вимагає розслідування розстрілу військовополоненого – DW – 06.03.2023

112
0
SHARE

Мережею шириться відео, на якому росіяни нібито вбивають українського військовополоненого після слів “Слава Україні”. В Україні закликають Міжнародний кримінальний суд почати розслідування.
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба у понеділок, 6 березня, закликав Міжнародний кримінальний суд розслідувати ймовірний розстріл російськими окупантами українського військовополоненого.  
“Жахливе відео беззбройного українського військовополоненого, страченого російськими силами лише за те, що він сказав “Слава Україні”. Ще один доказ того, що ця війна є геноцидом. Вкрай важливо, щоб прокурор Міжнародного кримінального суду (МКС) Карім Хан розпочав негайне розслідування МКС цього жахливого воєнного злочину, – написав Кулеба у Twitter. Він наголосив, що “винні повинні постати перед правосуддям”.
Раніше в мережі з’явилося відео вбивства беззбройного чоловіка в українській військовій формі без видимих розпізнавальних знаків. Він стоїть у неглибокій траншеї і курить сигарету, а потім його розстрілюють після слів “Слава Україні” з його вуст.

Continue reading...